Bäst i Test

När det kommer till köttkvarnar så finns där inte direkt något färskt test att luta sig mot. Det senaste testet vi hittade var från 2012 och de flesta av dessa modeller säljs inte längre eller har fått en ersättare. Andra populära modeller som säljer väldigt bra idag är heller inte med i testet så det är svårt att ta något beslut baserat på det.

Det som däremot är konsekvent om vi tittar på tester av köttkvarnar på den internationella marknaden är att de köttkvarnar som har en relativt låg ljudnivå, bra konstruktion, många tillbehör och som är enkla att rengöra brukar hamna i toppen av testerna och bli utsedda till bäst i test.

Just tillbehören ökar möjligheterna för dig att använda köttkvarnen till mer än att bara mala köttbitar till färs. Med rätt tillbehör kan du göra egna korvar och experimentera med olika smaksättningar m.m. Det finns även en hel del tillbehör som gör att du kan använda köttkvarnen för bakning och detta är också något som den bästa köttkvarnen bör kunna erbjuda.

Philips HR2727 – Bäst i test

Troligtvis bästa köttkvarnen i sin klass.

Troligtvis bästa köttkvarnen i sin klass.

Philips HR2727 är en populär köttkvarn som får väldigt bra omdömen från användare som köpt den, och det gäller inte bara i Sverige utan även i stora delar av Europa.

Philips HR2727 är en väldigt prisvärd köttkvarn som ligger i en prisklass runt 1000 kronor. Du får väldigt många tillbehör vilket ökar möjligheterna att använda den till annat och den har en lägre ljudnivå än många andra köttkvarnar på marknaden.

Vi vet efter att han sökt igenom Internet på recensioner och användaromdömen att Philips HR2727 är en extremt prisvärd produkt där man får mycket för pengarna. Den är utan tvekan en av de bästa köttkvarnarna du kan köpa i det prissegmentet.

En nackdel är att motorn har en hög ljudnivå, men det är ett återkommande fenomen hos de elektriska köttkvarnarna. De flesta tycker dock inte att det är så högt att det väger ner alla de fördelarna som där finns med produkten. Men är man ljudkänslig så kan det vara värt att känna till.

Denna köttkvarn med alla tillbehör finns att köpa till bra pris hos KitchenTime.

På den tyska delen av Amazon så har den fått följande betyg:
köttkvarn-betyg

Electrolux EMM1000 – Bäst i test

electrolux-emm1000Det svenska företaget Electrolux har länge gjort sig känt för sina fina vitvaror och annan elektronik. Deras köttkvarn EMM1000 är ett väldigt bra alternativ och kandidat till bästa köttkvarnen.

Electrolux EMM1000 är en väldigt bra köttkvarn med en kraftfull motor på 600W. Där finns också en väldigt praktiskt backfunktion som kan komma väl till användning i vissa sammanhang som t.ex. när man gör korvar.

EMM1000 kommer med flera tillbehör och du har tre olika hålskivor att montera för att göra färs på 3 mm, 4,8 mm och 8 mm. Det ger dig här en bra flexibilitet som saknas på de enklare köttkvarnarna.

Det följer även korvstoppningstillbehör och ett munstycke för att att göra olika mönster.

En stor fördel med EMM1000 jämfört med vissa andra köttkvarnar är att den är tillverkad i rostfritt stål. Det gör att du kan plocka isär delarna och diska dem i maskin efteråt.

Electrolux EMM1000 finns att köpa hos KitchenTime.

Tips om du vill hitta den bästa köttkvarnen

Många köttkvarnar är sig lika men det som skiljer dem åt är vissa återkommande punkter. Det är ofta dessa punkter som gör att vissa modeller blir bäst i test medan andra faller en bit innan målgång.

Ska du köpa en köttkvarn och du vill ha en riktigt bra modell. Se till att kolla upp följande:

  • Elektrisk vs. Manuell – Tar bort grovjobbet och gör att du kan fokusera på det andra. Nästan ett måste när man gör korv då du inte vill veva samtidigt. Nackdelen är att du ofta får en högre ljudnivå då motorn ofta låter en del. Vad som är bäst är subjektivt och vad du tänkt använda den till.
  • Tillbehör – De bästa köttkvarnarna har flera tillbehör så du kan ändra tjockleken för färs, munstycken för korv och andra användbara tillbehör. Se till så köttkvarnen har det du behöver!
  • Material – Kontrollera i vilket material köttkvarnen är tillverkad i. Rostfritt stål brukar fungera att diska i diskmaskin men det finns andra material. Fundera över vad du vill ha.
  • Pris – En bra köttkvarn ligger runt 1000 kr och uppåt. Det finns enstaka lyxmodeller som kostar flera tusen kronor och givetvis är dessa väldigt bra men vi har svårt att argumentera prisökningen med det lilla extra man får ut. Är du intresserad av det absolut bästa och kanske även snygg design så kan dyrare modeller såklart vara intressant med.

Kommentarer inaktiverade.